Rigolimit V

Het bijzondere aan de Rigolimit V is, dat het putlichaam zelf dienst doet als wervelventielelement. Door tangentieel aanstromen van het water in het schachtlichaam ontstaat een werveling, die de afvoer door hydraulische weerstand zelfregulerend vermindert. De grote doorsnede van het restrictiedeksel minimaliseert het risico op verstopping. Ook de energie en het reinigingseffect van de waterwerveling voorkomt dat de afvoer verstopt.

Wanneer de eisen aan de afvoer veranderen, bijvoorbeeld wanneer het stroomgebied wordt uitgebreid, kan het gebruikte restrictiedeksel probleemloos worden vervangen en zo kan de afvoercapaciteit naderhand worden aangepast.

Aansluit klaar
De put wordt volledig aansluit klaar en functioneel werkend op de bouwplaats geleverd. De maximale doorlaat is reeds ingesteld op een vooraf vastgestelde maximale afvoercapaciteit

Wervelventiel
De Rigolimit V is geschikt om het debiet in overstortbekkens, bufferbekkens, gecombineerde en regenwater rioolstelsels te begrenzen tot een vooraf bekende en vastgestelde maximale afvoercapaciteit. 

Onderhoud
Het restrictiedeksel kan bij onderhoud of voor een noodlediging vanaf het maaiveld worden verwijderd en teruggeplaatst.

Voordelen RigoLimit V

  • Aansluitklare levering
  • Zeer rendabele oplossing
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Puur hydraulisch geregeld

Contact opnemen

wervelventielen-rigolimit-01-frelu-kunststoffen wervelventielen-rigolimit-02-frelu-kunststoffen wervelventielen-rigolimit-03-frelu-kunststoffen

Vraag vrijblijvend meer informatie aan