Toepassing
AquaLimit is een veelzijdig toepasbare, aansluitklare PP wervelventielput  voorzien van geïntegreerde roestvrijstalen (RVS316) wervelventiel van de fabrikant UFT.

Aansluit klaar
De put wordt volledig aansluit klaar met ingebouwd wervelventiel op de bouwplaats geleverd.  Het wervelventiel is vooraf klant specifiek geproduceerd en is direct klaar voor gebruik. Dat bespaart geld en montagetijd.

Wervelventiel
Het wervelventiel bestaat uit een duurzame RVS 316 behuizing zonder bewegende delen. Bij lage debieten zal het wervelventiel het (afval)water ongehinderd door laten stromen. Wanneer de waterstroom toeneemt zal dit uiteindelijk leiden tot de vorming van een werveling met een met lucht gevulde kern. Deze werveling zorgt voor de remmende werking, zonder daarbij fysiek de doorstroomopening te verkleinen, waardoor een vooraf vastgestelde maximale lozing wordt vastgesteld. 

Onderhoud
Het UFT wervelventiel is voorzien van een roestvrijstalen trekstang. Door deze trekstang kan bij onderhoud, of voor een noodlediging van de voorziening, het wervelventiel er vanaf het maaiveld simpel worden uitgehaald, gereinigd en weer teruggeplaatst.

Voordelen AquaLimit 

  • Aansluitklare levering
  • In- en uitlaat op gelijke hoogte mogelijk
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Puur hydraulisch geregeld

Contact opnemen

wervelventielen-aqualimit-01-frelu-kunststoffen wervelventielen-aqualimit-02-frelu-kunststoffen wervelventielen-aqualimit-03-frelu-kunststoffen wervelventielen-aqualimit-04-frelu-kunststoffen

Vraag vrijblijvend meer informatie aan